Category: aftonbladet se nyheter

Torups slott

torups slott

Hon är auktoriserad Skåneguide och har hållit visningar på Torups slott i över 20 år. I år, när Görvel Fadersdotter Sparre fyller år, lyfter hon fram slottets första ägare lite extra. Det sägs att Görvel Fadersdotter Sparre grävde ner en skatt som innehöll arvet som skulle ha gått till Nils i form av guld, silver. Torups slott ligger i Bara socken i Svedala kommun i Skåne. Torups äldsta historia är oviss men man vet att den första kända ägaren till Torups föregångare hette Jep Henriksen Ulfstand som skrev sig till "Torderup" Den äldre borgen, som låg längre norrut än dagens Torup, förstördes troligen under. Torups Slott. Torup slott är ett av Skånes bäst bevarade tals slott. Slottet består av fyra trevåningslängor samlade runt en mindre borggård. Ursprungligen omgavs slottet av en sjö men denna utdikades på talet. Görvel Fadersdotter Sparre började uppföra slottet till sin sons ära. Hon gifte sedan om sig med det.

Torups slott Video

Årups slott

Torups slott - Bli med

Den äldre borgen, som låg längre norrut än dagens Torup, förstördes troligen under Grevefejden Mens bland reaktionsfria ayrshire-kor patronen på Gårdstånga-Nygård sig snor. Se månstrålen in genom blyrutan faller och tecknar på golvet det järnsmidda galler. Humle är på håll lika långsmalt som en skulptur av Giacometti eller en poppel. Torups slott Är det här ditt företag? De flyttade åter utomlands där han fortsatte med landsförrädiska handlingar vilket gjorde att han i sin frånvaro dömdes till döden och avrättades in effigie. Botanical Gardens Botaniska Kändis naken. Zooma in om du vill se uppdaterad information. På en av väggarna inne torups slott Torups slotts bibliotek, ett av rummen som besökarna får se under en visning, hänger ett porträtt av Görvel Fadersdotter Sparre. Sätt betyg  Bra  OK  Dålig. Skulle det här armband dam en bra aktivitet en varm dag? Heidi Avellan Chef Sydsvenskan. Höga grundmurar av gråsten bildade källarvåningen och ovanför murades hus leksaker göteborg torn av tegel som till slut bildade fyra längor kring en borggård med två hörntorn i nordväst och sydöst.

Torups slott - CRDi

Läs vad resenärer säger: Torups slott med omgivningar bjuder vackra promenader i bokskog Slottsträdgården har många härliga platser att njuta av Finns flera ställen att fika på. Eller en våffla med grädde och kaffe till. Nr av restauranger i Malmö. Han längtar till lunden där sipporna gro och drömmer om Sundet och Sofiero. På grund av spam måste ni svara på följande frågor:

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2