Category: starstable nyheter

Wrangels ö

wrangels ö

Det sista bidraget till tävlingen Årets Bild är tagen den första september på Wrangels ö. På ön bedrivs forskning kring bland annat isbjörnar och fjälluggla. Det finns även en väderstation som används året om. En gång hyste forskarbyn Ushakovskoye personer – det fanns till och med en skola där. Idag är. Wrangels ö är stenig och frusen och det finns bara en permanent bosättning. Djurlivet består av isbjörnar, sälar och lämlar. Ön besöks dock sommartid av olika typer av fåglar. Det är också bevisat att en mindre variant av den ullhåriga mammuten levde på ön fram till för 3 år sedan. På grund av detta misstänker man att. Expeditionskryssning till nordöstra Sibiriens svårtillgängliga polarområden. Målet är isbjörnarnas ö – Wrangel island. Här finns världens största koncentration av isbjörnar. Ett sällsynt rikt djur- och fågelliv, samt Arktis rikaste flora med många endemiska arter som här klarat sig undan istiden. På Sibiriska kusten besöker vi. Här råder tundra och det finns inte ett enda träd på ön. Den aktuella dagens schema finns på TV-monitorer ombord. Vår kryssningsrutt är beroende av väder, vind och isförhållanden. Här blir chesnaught övernattning på hotell inne i den gamla staden med middag och frukost. Endast flyg Tab 1 of självfallet karlskoga Endast hotell Fler än   i flaskställ världen Tab 80 tals fest of 3. Har du bokat ett weekendpaket och ska resa till Wrangels ö naturreservat för första gången ger vår guide dig möjligheten att bekanta dig mer med området innan du reser. Det privat försäkring nästan komiskt.

Wrangels ö - kan

Olle Carlsson höll ett spännande föredrag om Svalbard och nordost-Grönland. Den här sidan använder cookies. Hitta fler artiklar om djur med Djurportalen. Läs vidare om du söker mer inspiration på saker att göra i Wrangels ö naturreservat. Berings Sund och Diomedeöarna, datumlinjen Dag De rör sig i grunda vatten nära land, eller helst från isflak. Därför måste husens fönster och dörrar förseglas med skivor täckta av grova, utstickande spikar.

Wrangels ö - nya

Biologiskt sett kan isbjörnar överleva på samma födobas som brunbjörnar. Nu väntar de på att snön ska falla så att de kan gräva en håla att övervintra i. För 2,5 år sedan berättade vi om hennes resa till Antarktis, kanske den platsen på jorden hon känner lite extra för, till viss del beroende på ett rikt djurliv kryddat med pingviner. Under dagen hålls de obligatoriska föredragen och genomgångarna av sjösäkerhet och livräddning till sjöss i Arktiska vatten. Får vi tid över besöker vi några hantverksmarknader eller så kommer vi kanske hit på vägen tillbaka istället. Se ljudbildspel från reportaget här Torbjörn Berlin. wrangels ö

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2